sunnuntaina, syyskuuta 06, 2009

Kierrätys




Moi taas! Ajattelin niputtaa tämän päivän ajatukset otsikon "kierrätys" alle, koska se on vahva osa sitä elämää, johon mut on opetettu kotona ja jota aion itekin omille lapsille sitten joskus tulevaisuudessa opettaa. Tuossa yllä on video youtubesta, jonka Joona mulle linkkas äsken ja sano et hyvä biisi taustamusiikiks, joten ehdottaisin, että tätä merkintää lukiessa voisi tuosta vaikka vähän musiikkia kuunnella!


Tässä aluksi kuitenkin kuva Joonasta, joka oli auttamassa eilen saunatalkoissa! Auttamassa oli myös Allu ja pojat hienon lattian rakensivat. Mietittiin että miten siistiä olis rakentaa ite alusta asti se tuleva kahvila :O. Tontit vaan saattaa olla vähän hintavia :D. Ite kantelin vaan lautoja pojille ja ojentelin kaikkea tavaraa, eli jos joku lattian läpi tipahtaa, niin ei kyllä ole mun vika!


Asun siis omakotitalossa keskellä metsää ja kesällä 2008 iskä sai semmosen ajatuksen, että pitäisi puusauna saada pihaan, koska nykyinen sisällä toimii sähköllä ja onhan se ihan erilaista saunoa puusaunassa! Tässä sitten heinäkuusta asti on saunaa laitettu kasaan ja ehkä se valmistuu jopa ensi kesäksi :D.


Saunarakennukseen on myös tulossa sellainen oleskeluhuone, jossa voi sitten iltaa istuskella ja yövyttää porukkaa ja johon me sitten Jussin ja lasten kanssa tullaan yöpymään kesäisin, kun mummolaan tullaan :D.
Mutta jos nyt kierrätyksestä puhutaan niin meidän suvussa on aina kierrätetty kaikkea tavaraa, lähinnä tietty vaatteita, mutta hienointa on se, että kun on tullut tieto, että joku serkku kohta omilleen muuttaa, on koko muu suku hamstrannut tälle kaikkea mahdollista hyötytavaraa, jota omassa kodissa tarvitsee. Piirit on suuret ja tavaraa tulee joskus kaukaakin :D. Yksi suvun yhteinen harrastus on kirpputorit, joilta olen itsekin vaatetukseni aika pitkälti jo muutaman vuoden ajan hakenut. Minut on myös opetettu aika pihiksi, joten normaaleihin kauppoihin kun menee, tulee oikea hengenahdistus, että eivoi paita maksaa kolmeakymppiä! Kirppareilta myös löytää kaikkia ihania aarteita, joita muilla ei näe, vaikka toki sieltä mukaan raahaa myös vero modaa, vilaa, hooämmää ja kaikkea muuta perusvaatetusta muutamalla eurolla.


Oli ihanaa kertoa joskus tästä kahvilahaaveesta äitille, joka oli heti aivan mukana ja kannustava, että kyllä varmasti sellaisen perustatte ja mie autan ja kaikkee ja heti kun asia levisi suvussa, tuli paljon lisää kannustavia sanoja ja aputarjouksia, eli kyllä me saatais pystyyn ihana perheyritys, vaikkei Jontun kanssa mitään sukua ollakaan toisillemme, mutta senkin varalta on jo suunnitelmia! :DD.

Mutta, koska kirpparit on mun suuri intohimo ja harrastus, ajattelin vähän kertoilla mun viimekertasia ostoksia. Vähän kyllä rajottaa mun ostovimmaa se tosiasia, että asun vielä kotona, enkä voi vuorata kaikkia seiniä tauluilla, en tarvitse kahtakymmentä kahvimukia, huoneeseeni ei mahdu lukemattomia määriä pöytälamppuja sun muuta mukavaa tavaraa jota mielisin ostaa :D.

Aloitetaan kevyellä, eli ostin hintaan 0,50€ tuommoisen lilan jenkkihuivin, koska tykkään joskus kesäisin käyttää tuommoisia eikä lilaa vielä löytynyt varastosta. Olen muutenkin viimeisen vuoden aikana tykästynyt liloihin asioihin, ennen en voinut sietää koko väriä! Ehkä jotain tekemistä sillä asialla, että kaikki kaupat ovat olleet jo jonkin aikaa täynnä liloja vaatteita, joten ehkä mut on aivopesty tykkäämään väristä.
Ja seuraava ostos, mahtava kirahvikravatti! En itse ole koskaan yhdistellyt kravatteja vaatetukseeni, ja uskon ettei poikaystävänikään kamalan innoissaan tällaista käyttäisi :D. Lupasi ehkä leikillään laittaa tuon kaulaan kun mulla on synttärit tossa reilun kuukauden päästä. Pidän siis kirahveista ja monenlainen kirahvikama on tervetullutta! Kuitenkaan ihan kaikkia kirahveja en ostele, koska jotkut ovat rumia, jopa kirahveiksi :(. Joskus olisi haaveena päästä käymään kirahvikartanossa, joka sijaitsee Afrikassa, Keniassa. Haaveena olisi esim. häämatka tuonne? En ole kirahveja livenä nähnyt koskaan edes Ruotsissa, koska en ole Ruotsissa koskaan käynyt! Ehkä joku ihana joskus lähtisi kanssani laivailemaan ja kirahveja moikkaamaan! Yksi unelma-ammateista olisi mtös kirahvinhoitaja :D. Olisi mahtavaa jos Korekasaareen tulisi kirahveja ja pääsisi työkseen niitä hoitamaan <3______<3. Onneksi on myös kahvilaunelma toteutettavana jos tämä kirahvihomma menee puihin :D. Niin ja tosiaan, kravatti maksoi euron.
Seuraava ostos oli tämä ruskea laukku, jossa on tuollainen hauska tasku, jossa roikkuu pieni lukko, mukava yksityiskohta! Tämä nyt ei ole ihan mikään unelmienlaukku, mutta tarpeeksi kivalta se näytti ostettavaksi kahdella eurolla! Tuossa taustalla roikkuu muitakin laukkuja toisilta kirpparireissuilta. Odotan sitä päivää kun laukkuja ja muuta kamaa on niiiin paljon, että voin helposti karsia paljon pois ja laittaa oman kirpparipöydän pystyyn! Tähän mennessä on vaan äitin kanssa yhdessä laitettu pöytää ja sinne olen sitten omia ylimääräisiä ostoksia tunkenut. Tuo laukku on myös todella tilava, vaikka näytti ensin aika pieneltä. Mahtuisi esim. koulukirjat, jos nyt koulussa kävisi :D. Ostin myös oikealla olevan vihreän perusolkalaukun kahdella eurolla, tuollaisia nyt tarvitsee aina! Sinne mahtuu paljon kamaa ja sitä on tosi mukava kantaa ja sitäpaitsi pidän vihreästä väristä!
Oranssi purkki eurolla ja kehys myös eurolla, ei kylläkään viime reissun ostoksia, mutta pidän molemmista, joten otin niistäkin kuvan, kun siinä hyllyllä niin kauniisti istuivat. Taustalla myös punertava laavalamppu! Laavalamput on kyllä aina vaan niin ihania, voisi niitäkin kahvilaan laittaa :D. Pitäisi vaan teettää joitakin kuvia, joita voisi kaikkiin kehyksiin laittaa, joita kotiin raahaan. Tuohon voisi vaikka laittaa jonkun söpön kuvan Jussista tai musta ja Jussista yhdessä <3.
Söpöjä ESPRESSO-kuppeja, jotka lähti muistaakseni kolmella eurolla matkaan joskus yli puolivuotta sitten kun kurpparilla olin tätini kanssa. Taas niin ihanan värisiä, että piti ostaa! Tuleva sisustukseni tulee pyörimään noiden värien ympärillä [jos tuleva(t) asuinkumppani(t) sen sallii :D] ja kyllähän nuo värit näyttäisivät kivalta kahvilassakin!
Ja sitten helmet, maksoivat euron ja ovat kauniit! Sisko nuo kyllä ekana bongasi, mutta käytämme kaikkea ristiin, joten voin siis nuokin ihan hyvin esitellä :D. Ongelmia kyllä tulee sitten kun omilleni muutan, koska mitähän mun ja siskon vaatekaapeille ja niiden käytölle sitten käy, kun niin yhteisenä lähes kaikkea pidetään. Helmet on kyllä ihania, varsinkin puuhelmet, mutta olen itse todella laiska ottamaan ketjua pois kaulasta, jossa yleensä kannan ristiä taikka puolikuuta, eikä helmet näytä kivoilta jos on ketjukin kaulassa. Helmiä olisi myös mukava taiteilla itse, mutta helmetkin maksavat yllättävän paljon ja niitä on vaikea löytää mistään kirppareilta tai muualta.
Sitten pari laukkua, tämä vasempi lähti muistaakseni myös kahdella eurolla, eikä ole niinkään kamalasti omaan mieleeni, mutta sopii jos pitää olla vähän virallisemman ja asiallisemman näköinen :D. Enemmän ehkä siskoni tyyliä. Mutta oikeanpuoleinen adidas-laukku on ihana! Siskoni rakastui tähän löytööni täysin, ja uskon että hän tulee sen pölläsemään aika pitkälti omaan käyttöönsä, vaikka minäkin laukusta kovasti pidän! Krisu vaan on paljon urheilullisempi kun minä, joten ehkä adidas soveltuu hänen käyttöönsä paremmin. Joskus aion kyllä tämänkin pöllästä! Maksoi 12€ joten aika kallis kirppariostokseksi, mutta vielä kalliimpi jos tuollaisen lähtisi uutena hakemaan!
Näin tälläiset ihanat kengät, mutta harmikseni ne olivat itselleni liian suuret, mutta onneksi on isompi pikkusisko! Sain sitten hänelle diilattua nämä, omaan jalkaan sopisi vain villasukan kanssa :DD. Ei ehkä ihan tämän vuodenajan kengät, mutta pakko ne oli ostaa kun muistaakseni kaksi euroa maksoivat. Oikealla vielä vähän lähikuvaa hienoista timangeista :D
Tässä tulee nyt muutamat kengät putkeen. Nämä ihanat disney-kengät olivat myös hintaan 2€ myynnissä, joten pakko ne oli mukaan nappasta. Taas minulle liian suuret, mutta nuoremmalle pikkusiskolle ja äidille sopivat. Henkilökohtaisesti en voi kamalasti sietää Mikki Hiirtä, joten osaksi siksi nämä oli pakko ostaa :D. Oikealla kahden euron Wilson-kengät, aivan käyttämättömät, jotka nappasin mukaan, koska piti saada töihin jotkut ihan peruskengät, joilla juoksentelee lasten kanssa pihalla. Hyvät ovat kyllä jalassakin, että mainio ostos! Olen niistä jo saanut paljon kehuja, vaikka en kyllä itse pidä niitä mitenkään erityisinä, ne ovat käytännölliset, eikä niistä tarvinnut maksaa lähes mitään.
Seuraavaksi mahtavin ostos viime kerralta! Buutsit suoraan Ameriikanmaalta!


Tarkennukset kuvissa on vähän missä sattuu, mutta silti näkee kuinka hienot buutsini ovat! Maksoivat kahdeksan euroa, kuten eräät toisetkin buutsit jotka ostin joskus ja joita en edes voi käyttää, mutta musta tämmöset on vaan niin hienoja! Sisälläni asuu jonkinlainen pieni kenkäfriikki kyllä, vaikka tykkäänkin käyttää aika normaaleja kenkiä. Näitä yritän kyllä käyttää oikeastikin sitten talvella, on niin upeasti kuluneetkin <3________<3
Väliin Zen Café-dvd, jonka kylläkin ostin ihan kaupasta ja hintaan 9.90€, mutta suomalaisia artisteja pitää toisinaan tukea! Noniin, mulla on kaikenlaisia mielihaluja ostaa erilaisia tavaroita, kuten oikealla oleva purkki, joka on siis lyhty! Sisälle tuikku ja kaupungin ikkunoista loistaa valo, niin söpö idea, joka oli aivan pakko ostaa muistaakseni viidelläkymmenelläsentillä taikka eurolla. Näyttää varmasti kivalta ulkopöydällä talvella ^^.
Tässä linnustajatakki, niinkuin sisko sanoo, jonka päällä takki kuvassa on. Kävelin ite vaan ton ohi kun olin kirpparilla kaverin kanssa ja kaveri sitten näytti tota mulle ja sano et kokeile päälle. Aattelin ettei kyllä oo niin kivan värinen tai mitään, mutta laitoin päälle ja kävin kattomassa peilistä ja se olikin just hieno mun päällä! Hintaa viis euroo, joten mukaan lähti. Ton takin saa kans kahteen osaan tosta keskeltä, jossa on tommonen vyö, sen alla on vetoketju ja takista saa lyhyemmän, vähän bolerotyyppisen. Ihan jännä ominaisuus, vaikka en tiiä teenkö sillä ite mitään.
Jottei laukuista saisi tarpeeksi, tässä on yksi nuoremman pikkusiskon bongaama söpöläinen, jota olen käyttänyt mm. konfirmaatioissa ja muissa juhlissa aika paljon. Kukan saa irti ja sen voi kiinnittää vaikkapa hiuksiin taikka rintaneulaksi, tai minne ikinä nyt keksii ellei halua sitä laukussa kiinni pitää. Mun rastojen seassa se on ihan söpö lisäys jossain juhlissa! Pienemmällä pikkusiskolla, jota myös Veeraksi tai Veeruksi voi kutsua, on kyllä oikeasti hyvä silmä väreille ja vaatteille muutenkin, muttei uskallusta pukeutua niinkun silmä sanoisi. Mulla taas ei ole jaksamista panostaa pukeutumiseen :D. Kerran viikossa ehkä jaksan laittaa jotakin kivempaa ja tarkemmin mietittyä päälle, kun kuitenkin töitä teen lasten kanssa, joten töissä vaatteiden pitää olla käytännöllisiä ja harvoin sitä sitten töiden jälkeen jaksaa asustustaan vaihtaa, valmiiksi kun rentoa on.
Kirjoja lähtee usein myös mukaan, tälläkertaa tämä Tuija Lehtisen sara@crazymail.com, koska luin kesällä tästä yhden osan ja se oli ihan mukavaa luettavaa ja kun vastaan tuli toinenkin osa, päätin sen mukaan ottaa muutamalla eurolla. Sellainen kirjailija kuin Cathy Kelly tuli tutuksi nimenomaan kirpparilta, ja hänen tuotantoaan olen lueskellut jo monen kirjan verran ja kaikki kotiin kirpparilta hakenut!
Mukaan lähti myös vähän tätä vaatepuolta. Ostin kerran aika samanlaisen läppähaalarihamehomman, mutta se oli hieman tiukka jo ostaessa ja ekassa pesussa se menikin jo niin kikkanaksi, että oli vaikea pitää päällä ja helmakin oli lyhempi kun tässä. En tykkää pitää kovin lyhythelmaisia vaatteita. Mutta tässä on reunassa kivat napit, se sopii juuri mukavasti päälle ja on mukavan värinenkin! Hintaa löytyi kolme euroa. Ei kovin käytännöllinen työtä ajatellen, mutta ehkä saan tämän laitettua joskus kuitenkin päälle, koska tykkään kamalasti tuollaisista vaatteista! Kaulassa oli kuvaushetkellä nuo helmet, jotka tuola aikaisemmin jo esittelinkin. Jalassa eripariset villasukat, jotka mumma on joskus kutonut joululahjaksi ja lappuhaalarihomman alla ihan perus hooäm-toppi.
Ja jeee, viimeistä viedään! Alkoikin jo puuduttaa tämä homma, mutta onneksi en normaalisti yhdellä kertaa raahaa näin paljoa tavaraa, oli vaan hyvä viikko kirpparilla, meilläkun on äidin kanssa tapana käydä kerran viikossa. Joskus käyn myös siskon kanssa kaksin taikka kavereiden ja sukulaisten kanssa. Tässä tällainen euron toppitunikamekko mikä lie, en ole kovin hyvä näissä termeissä, Ihanan vihreä ja ihania nappeja ja kivasti menee ristiin nuo olkaimet tuolta takaa! En jaksanut nyt pukea päälle, joten otin kuvan vaatteesta sängyllä. Mutta huhhuh, siinä oli kaikki yhdeltä kertaa! Eikun eipäs ollutkaan, ostin myös poneja, mutta ajattelin tehä niistä joskus ihan oman merkinnän :D. En laskenut että paljon rahaa näihin meni, muttei kovinkaan paljon kun katsoo että mitä kaikkea mukaan lähti!
Loppukevennys olkaa hyvä ja seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...