tiistaina, helmikuuta 05, 2013

Uusi innostus

Joku puolisen vuotta sitten istuin alas sohvalle koneeni kanssa ja aloin googlailee semmosia oikeita ja normaaleja "superfoodeja", eli niinkun mistä ihan normituotteista kaupassa saa parhaimman hyödyn kun niitä syö. Oon ollu aina aika huono syömään niinkun siltä kantilta, että mulla ei oikeestaan koskaan oo nälkä ja pärjään ihan hyvin yhellä aterialla tai parilla leivällä koko päivän. Oon myös hirveen laiska laittaa mitään syötävää, joten mitä helpompaa, sen todennäkösemmin syön enemmän eli siis ruokavalio livahtaa tosi helposti kyllä johonkin eineksiin tai pikaruokaan. Halusin sille lopun. Kirjotin itelleni listan, johon listasin niitä hyviä ja "tehokkaita" raaka-aineita, joita pitäisi yrittää syödä enemmän ja päätin, että joka kerta ruokaostoksilla otan jotain koriin hedelmä ja vihannesosastolta.

Jotain tästä opiskelusta jäi päähän, sillä pikkuhiljaa omat ruokailutottumukset ja jopa ympärillä elävien ihmisten ruokailutottumukset on muuttunu. Ennen pystyin syömään monia kertoja viikossa jonkun kahen euron tuplajuuston ja vetämään niitä suhteellisen ällöttäviä ranskalaisia naamaan ilman mitään pahaa oloa, eikä nyt sen puoleen morkkistakaan kun en oo semmosta koskaan syömisistä osannu tuntee, joka on tietty tosi hyvä juttu. Nykyään heset ja mäkit on vähentyny erittäin runsain määrin, eikä kotiinkaan huvita mitään naposteltavaa ostaa. Joululahjaksi sain blenderin, joten erittäin usein mun iltanaposteltavat on nykyään vaan smoothieita marjoista ja hedelmistä.

Huomaan kans koko aika tarkkailevani kaikkia ruoka-artikkeleja ja muita terveysjuttuja ja törmäsin tossa vähän aikaa sitten semmoseen asiaan kuin musta riisi ja ville sitä mulle sitten yllärinä kävi hakemassa Tapiolan Herkusta! Oon innostunu ja tää tuote tulee olemaan mun lempparilisuke! Toivotaan etten kyllästy. Kallistahan toi on muuhun pastaperunariisikakkaan verrattuna, mutta jos se on noin paljon terveellisempää kun mitä sanotaan, maksan mieluusti vähän ylimäärästä ja ostan tota.

En tiedä näyttääkö nuo kuinka herkullisilta, mutta tosi hyviä oli! Vasemmanpuoleinen on mustaa riisiä, kanafilettä maustettuna lähinnä valkosipulilla, basilikalla ja mustapippurilla, paistettu vähän aikaa molemmin puolin pannulla ja sitten uunissa, jossa jokaisen fileen päälle nosteltiin ohut fetasiipale. Kastikkeena kermapohjainen kastike, jonka mausteina toimii ruokalusikallinen yrttituorejuustoa sekä tuoretta valkosipulia, basilikaa, persiljaa, sitruunamehua sekä punasipulia. Keltaset on paprikoita, joita käytin pannulla kevyesti vielä kastikkeen jälkeen, joten saivat siinä osakseen kanssa vähän makua. Päälle tuoretta persiljaa ja basilikaa, NAM! Erittäin hyvää!

Oikeempi on sitten taas kastikkeen jämistä inrpiroitunutta ruokaa. Keitin mustat riisit normaalisti, lämmitin kastikkeen ja paistoin punasta paprikaa voissa pannulla ja maustoin cayennepippurilla ja päälle tuorret basilikat ja persiljat. Tämä oli ihan tajuttoman hyvää! Jugurttipohjainen kastike soveltuisi tähän vielä enemmän, eikä tästä tullut yhtään raskas olo kuten vasemmanpuoleisesta, jossa kuitenkin oli lihaa ja juustoakin. Otan kyllä varsinkin tuoreen persiljan käyttöön kaikessa ja pistän sitä heti jonnekin kasvamaan, koska se on vaan niiiin hyvää ja sisältää rautaa! Basilikan tuoksu taas on niin huumaava, että sitä haluaa jo sen takia pitää keittiössä kasvamassa :D. Oon aina vaan niin hämmentyny kun onnistuu tekee loistavaa ruokaa ilman lihaa. Oon vaan niin kasvanu siihen et lihaa tarttee aina :D.

1 kommentti:

  1. Helposti saa hyvää ruokaa ilman lihaa ku ku tunkee vaa kikherneitä tai muuta papuhommaa! Mua ällöttää nykyää kanaki ja kaikki liha nii en syö enää muuta ku kalaa :DD

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...